Studenten zorgverzekering vergelijken

Zorgpremie 2021 stijgt

18 juni 2020

De zorgpremie voor 2021 zal hoger zijn dan de premie die we nu betalen. Door het coronavirus nemen de zorgkosten enorm toe en dat zal betaalt moeten worden. Dit wordt onder andere doorberekend in de premies voor de zorgverzekering van 2021. Met hoeveel de zorgpremies stijgen is nog onbekend. Minister Martin van Rijn (Medische Zorg) heeft in de Tweede Kamer aangegeven dat het zeker is dat de kosten stijgen, maar dit zal niet – ondanks eerdere berichten – met honderden euro’s verhoogd worden.

Financieel wordt het moeilijker

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de stijging van de zorgpremie. Door de huidige crisis zullen bedrijven en ondernemers failliet gaan, waardoor veel mensen hun baan kwijt zullen raken. Hierdoor komen zij sowieso financieel al lastiger krijgen. Als de zorgpremie dan ook flink stijgt, wordt het voor velen lastig om die maandelijks te betalen. Het is daarom nog onduidelijk hoe de stijgende zorgkosten opgevangen moeten worden.

Stijging zorgpremie met 150 euro

Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie, berekende aan de hand van alle gemaakte kosten door corona, dat de zorgpremie in 2021 zou stijgen met 150 euro per persoon. Minister Van Rijn geeft aan dat deze berekening klopt, maar verwacht dat dit in de praktijk niet doorgevoerd zal worden. In september wordt door het kabinet bekend gemaakt wat er in 2021 wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Medio november moeten alle verzekeraars de nieuwe premies bekend hebben gemaakt en kunnen we de zorgverzekering vergelijken. Ook voor jou als student een goed moment om jouw studenten zorgverzekering onder de loep te nemen. Dan weet je zeker dat je niet teveel premie kwijt bent voor jouw zorgverzekering.

 

Studenten zorgverzekering vergelijken

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen